Bedriftspresentasjon med Computas 25. September

blue_logo_CMYK_300dpi

Vi inviterer herved til bedriftspresentasjon om semantisk web med Computas den 25. September klokken 16:15 i Stort auditorium på Høyteknologisenteret!
Den grunnleggende idéen bak semantisk web er å representere data på en slik måte at maskiner kan tolke og analysere data og relasjoner på samme måte som mennesker. Semantisk Web satses på og brukes hos mange store aktører som bl.a. Google og Facebook.

Computas er ett av få norske konsulentselskaper som har stor kompetanse innen semantisk web. Computas jobber spesielt med semantisk web inn mot offentlige aktører (nasjonalt og internasjonalt) og kunder i petroleumsbransjen.

Opplegget:

Kort introduksjon til semantisk web og lenkede data. Dette vil inkludere grunnleggende teori og noen eksempler på bruksområder.

Deretter vil det være en interaktiv del. Her vil vi live og interaktivt utvikle et vokabular (en modell), og sammen generere data, som vi kobler sammen med eksisterende data fra andre kilder. Deretter vil vi gjøre spørringer på den genererte dataen og data som den er koblet til.

Modeller og data vil bli representert i RDF-format, og vi vil gjøre spørringer med SPARQL. RDF: Wikipedia Resource Description Framework SPARQL
Wikipedia SPARQL

Forkunnskaper:
Dette er et kurs for nybegynnere, så det er ingen krav til forkunnskaper. Likevel vil det være en fordel å ha noe kunnskap om modellering, spørrespråk og mengdelære.

Utstyr:
Deltakerne skal delta i generering av data. Dette gjøres i nettleser, så deltakerne trenger en PC eller et nettbrett med internett. (To eller tre deltakere kan gjerne jobbe sammen).

Trykk her for påmelding

2 Replies to “Bedriftspresentasjon med Computas 25. September”

Leave a Reply

Your email address will not be published.